10 Kasım 2009 Salı

Gadjo Dilo Soundtrack (1997)


01. Monika Juhasz-Miczura, Gipsy Star - Nora Luca
02. Adrian Simionescu Et Orchestre Marin Ioan - Tutti Frutti
03. Adrian Simionescu Et Orchestre Marin Ioan - Copza Luca
04. Rona Hartner, Valentin Rotary, Petre Badea - Disparaitra
05. Adrian Simionescu Et Orchestre Marin Ioan - Mama Me
06. Gipsy Star - L'amour En Liberté
07. Orchestre Marin Ioan - Cabaret
08. Rona Hartner, Valentin Rotary, Petre Badea - Dandaro
09. Rona Hartner, Valentina Popescu, Gabi Enescuana, Orch. M. Ioan - Camera
10. Gipsy Star - Frissons
11. Vasile Serban, Isidor Serban, Ionescu Serban, Orchestre Marin Ioan - Mariage
12. Enfant Prodige, Orchestre Marin Ioan - Camera
13. Monika Juhasz-Miczura, Gipsy Star - Nora Luca Reprise
-------------------------------------------------------------------------------------
şifre/pass: birruyaicinagit



Filmin Konusu:

Stephane, babasından kalan kasetler arasında bir sanatçının sesine hayran olur ve bu hayranlık onu yollara düşürür. Romanya’ya Nora Luca’yı bulma amacıyla tek başına yola çıkan genç Fransız, bir kasabada geceyi geçirirken oğlunu polislerin alıkoyduğu yaşlı bir çingeneyle karşılaşır. Yaşlı adam onunla votkasını paylaşır Stephane de ona kaseti dinletir ve Nora Luca’yı aradığını söyler.

Ortak dilleri olmadığından anlaşma konusunda sorun yaşarlar, Isidor, Stephane’ı evine davet eder. Sadece bir geceyi geçirmek için çingene köyüne gelen Stephane ile Isidor arasında zamanla bir bağ oluşur. Köyde Fransızca konuşabilen tek kişi olan Sabina, Stephane’ın dikkatini çeker ve onun köyde kalması için bir bahane daha olur.

Tony Gatlif‘in çingene kültürü üzerine olan, Latcho Drom ile başlayan, Mondo ile devam eden üçlemesinin son filmidir, Gadjo Dilo. Bir yandan çingenelerin yurtsuz oluşlarına, sürekli yer değiştirmek zorunda kalmalarına dikkat çekerken diğer yandan da Stephane’ın iç dünyasındaki hareketlenmeleri onun yol öyküsü üzerinden anlatıyor. Ayrıca Tony Gatlif sinemasının öne çıkan öğelerinden olan “yabancılaşma” bu filmde de karşımıza çıkıyor.

Filmi daha önce izlemiş ve beğenmiş biri olarak, bir kaç gün önce Disparaitra adlı parçayı dinlerken playlistte , Gadjo Dilo film müziklerini neden paylaşmadığımı sordum kendi kendime , o sorudan yola çıkarak Soundtrack albümünü bloga ekledim. Keyifli dinlemeler herkese ...

5 yorum:

  1. çok teşekkürler. uzun süre aradıktan sonra bulacağımı zannediyordum sayende direkt buldum. umarım bir gün bende bükreşte geçirdikleri gece gibi bir gece geçiririm:)

    YanıtlaSil
  2. ne iyi yapmışsınız..müziklere ulaşabilmek mümkün olmayacaktı yoksa...uzundur izlemek istediğim filmler arasındaydı. Bu gece izledim keyifle. çok söze de gerek yok.. gatlif'e (ve müzikleri bizimle paylaştığınız için size de) teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Sağolun, çok teşekkürler. Ben çok aramadım; hemen sitenizi gördüm ama bu da harika bir şey değil mi? Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür edderim kardeşim az önce filmi izledim, bir toplumda yabancı olmak, ötekileştirilmek ne kötü, umarım kimse böyle yaşamak zorunda kalmaz :(

    YanıtlaSil