26 Mayıs 2010 Çarşamba

Betty Ween - Bitter

-
şifre/pass: birruyaicinagit
-
-
01 Comfortable Pain
02 The Ice Is Meant To Melt
03 Interlude Pt. 1 Bitter (Recorded Live)
04 By The Pool
05 Interlude Pt. 2 Out (Recorded Live)
06 Show Him The Moon
07 Just The Thought Of Love
08 Simplify
09 Tes Couleurs Sur Ma Vie
10 Betty Ween
11 Interlude Pt. 3 Encore (Recorded Live)
12 Things I Wish
-
-
Betty Ween, Gülüş Gülcügil Türkmen'in müzik projesi için kullandığı isim. Yıllarca iki ayrı dünya arasında bölünerek yaşamanın sonucu olarak kendini hiçbir yere ait hissetmediğini söyleyen Gülüş, şarkılarını İngilizce "arada" anlamına gelen "between" kelimesinden türettiği Betty Ween'in ağzından söylüyor. 1996 yılında Belçikalı bir alternatif rock grubunda şarkıcılığa başlayan Gülüş, Betty Ween adıyla ilk olarak 1999'da 4. Roxy Müzik Günleri'nde derece alarak dikkat çekti. Elec-Trip etiketli "In Betty Ween" albümü (2004) medya tarafından "pop, rock, caz ve etnik karışımı deneysel bir müzik" olarak tanımladı ve alternatif bir proje olmasına karşın yoğun ilgi gördü. "In Betty Ween"in ardından grup, yaratıcılığını daha yoğun bir biçimde kullanabileği ikinci albüm için kolları sıvadı. İkinci albüm Bitter'de minimalist ezgiler, koyu şarkı sözleri ve doğaçlama ön planda.
"ARADA"KİLER Tek başına şarkı söyleyen bir kız ismi gibi tınlasa da "Betty Ween", aslında bir sanatçılar ailesi. Aralarında Demirhan Baylan, Selen Gülün, Robert Reigle, Ergin Özler, Barış Güvenenler, Gajanan Thorat, Selim Ergen, Burak Güngörmüş, Caner Kaptan ve Emre Özbay'ın da bulunduğu pek çok sanatçı bu güne dek projeye katkıda bulundu. Ancak proje, esas olarak iki çekirdek elemanın elinde şekilleniyor:
Gülüş Gülcügil Türkmen (vokal): İlk grubu Sister Luck ile Belçika’da verdiği birkaç konserin ardından 1999’da katıldığı Roxy Müzik Günleri’nde derece alıp, bunun üzerine müzik eğitimine ağırlık vererek Randy Esen ile vokal çalışmanın yanı sıra MIAM’da konuk öğrenci olarak müzik derslerine katıldı. Bugün piyano çalışmalarını sürdüren sanatçı, grubu ile İstanbul, Ankara, Bodrum, Kaş ve Afyon'da, ayrıca MIAM Doğaçlama Grubu, Transsonance ve Anahata Project ile vokalist olarak Akbank Caz Festivali dahil çeşitli konserler vermiştir.
Onur Türkmen (gitar): Berklee Müzik Koleji ve İTÜ-MİAM mezunu Onur Türkmen, bugüne dek Aydın Esen, Tiger Okoshi, Okay Temiz,, Bob Brookmeyer, Tim Hodgkinson, Robert Reigle gibi önde gelen caz müzisyenleri ve çağdaş müzisyenlerle çalıştı. Audiofact grubunun iki albümünde gitarist ve besteci olmasının yanı sıra, “In Betty Ween” albümünde prodüktör ve gitarist olarak yer aldı. 2000 yılından beri çağdaş müzik bestelerinde emprovizasyona uzanan geniş bir müzik yelpazesi içinde çalışmalar yürütmektedir.
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder