5 Ağustos 2009 Çarşamba

Konqistador - Electriker & Courage Riot


Kendini sürekli geliştiren, eksantrik ve birçok dili harmanlayan Kongistador, intikam, kan davası, itibar ve onur gibi karanlık konular etrafinda dans eden ‘world-fusion’ elektro endüstriyel müzik yapmaktadır. Avangard Alman endüstrisi, Doğu Avrupa folkloru ve Ortadoğu tarihini azimli ve kuralsız bir biçimde harmanlayan bu elektronik ikili, Ortaçağ ve eski ritimler, gırtlaksı elektro ‘synth’, ateşlenmiş bass ve jilet keskinliğinde gırtlak yaran vokallerin uzlaşmaz fırtınasıdır.

Kanada doğumlu R.R. Tiessen ve L.R. Graham Melbourne, Avustralya’ya yeniden yerleşmeden önce, 90’ların sonunda, Detroit müzik sahnesinde ustalaşmışlardır. İkili zamanlarını bölmekte ve şu anda Toronto, Melbourne ve İstanbul’da yaşamaktadır. Bu arada tüm dünyadan birçok insanla işbirliği içinde çalışmaktadır. Konqistador arşivcilige çok meraklıdır ve düzenli olarak canlı performans kaydetmektedir. Zira müzikleri , dünyada gezintileri sırasında keşfetmiş oldukları orijinal olarak kaydedilmiş saha kayıtlarından yüksek oranda etkilenmiştir. Küstah sahne kuruluşları dikkat çeken grubun canlı şovları , 4 yıl süren küresel gelişmeleri esnasında ikilinin yakaladıkları çarpıcı imajlar ve cesur mesajlar bütününü entegre etmektedir. Konqistador şu anda Mayıs 2008’de son çıkardıkları ve Kanada, Avrupa, Rusya ve Türkiye’de dağıtımı gerçekleştirilen Electriker’in piyasaya sürülüşünü kutlamaktadır.
Yine söylemek gerekirse, Konqistador seçkin ve orijinal bulunan soundlar ve saha kayıtlarından esinlenmiştir. Bunların içinde geleneksel Prusya kilise korosu ilahileri, Mennonite kilise ilahileri, yaşamakta olan Rus akrabaların anlatıları ve Bükreş, Krakov, Prag, Berlin, İstanbul ve Kahire’den sokak soundları bulunmaktadır. Konqistador 2008’de Amerika’dan yeni albümleri Suada’ya destek olacak endüstri showcaseler ile, Avrupa, Rusya ve Ukrayna’dan oluşan 4.uluslar arası turlarına çıkacaktır. Bunlar arasında en dikkat çeken performanslar 80.000 kişiye hitap edecekleri canlı performans ile bu yılki BarışaRock festivali (İstanbul, Türkiye) ve Romanya’da Vama Veche’nin Karadeniz kıyısındaki çokça takdir edilen Stufstock festivalidir. (Download linkleri yorumlar kısmındadır)

www.myspace.com/konqistador
www.konqistador.com

1 yorum:

  1. Konqistador - Electriker

    01 Electriker
    02 Electriker Makina
    03 Dead Dead Down
    04 Dead Dead Down Praha
    05 Static Prosthetic
    06 Static Prosthetic Meta

    Download

    Konqistador - Courage Riot

    01 Kill Konstantine
    02 Toro Montenegro
    03 Camelot
    04 Courage Riot
    05 Namaz 476
    06 Un Cercle Justifie
    07 Ballad Of Dwight Frye
    08 Black As Hell
    09 Evil Gotten Evil Spent

    Download

    YanıtlaSil