7 Mayıs 2010 Cuma

Mariza - Terra ( 2008 )



Download
-
şifre/pass: birruyaicinagit
-
-
-
01. Ja me deixou
02. Minh alma
03. Rosa branca
04. Recurso
05. Beijo de saudade
06. Vozes do mar
07. Fronteira
08. Alfama
09. Tasco da mouraria
10. Alma de vento
11. Se eu mandasse nas palavras
12. As guitarras
13. Pequenas verdades
14. Morada aberra
-
-
-
Mariza
-
Mariza Nunes, 16 aralık 1973’te Mozambikte doğmuş ve dünyaca kabul görmüş bir fado sanatçısıdır. Babası Portekiz’li annesi Mozambik’lidir. 3 yaşında ailesiyle beraber Portekiz’de yaşamaya başlamıştır. Lizbon’un Mouraria semtinde büyümüştür. Küçük yaşta ailesinin lokantasında şarkı söylemeye başlayan Mariza’yı Jorge Fernando keşfetmiştir. 2003’te BBC Radio’nun ''The Best European Artist'' ödülünü kazanmıştır.

Transparente albümü tüm Avrupa, Latin Amerika ve Amerika’da 35’den fazla ülkede yayınlanan Mariza, Billboard Dünya Müzik listelerinde en çok satanlar arasında ilk ona girmeyi başardı. Portekiz’de devlet tarafından Portekiz kültürünü yurtdışında en iyi temsil eden sanatçı ünvanı alan Mariza, 1999 yılında Amalia Rodrigues Vakfı tarafından ''Fado’nun Sesi'' ünvanını aldığından beri, Fado’yu temsil eden en büyük yıldız olmaya devam ediyor.
Mariza, müzik eleştirmenlerinin deyimiyle Fado’yu ruhunuza dövmeleyen, tutkulu ve büyülü bir ses. Mariza neden Fado’yu seçtiğini şu cümleler ile anlatıyor. “Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Üzücü değil melankoliktir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi.”
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder